media

Dionne Heijting van in de buurt Arnhem interviewde Leendert over zijn ervaringen en zijn boek Zijden draadje, 24 december 2022:

Leendert overleed bijna aan corona, maar besef kwam achteraf: ‘Het was een rollercoaster’

Nadat Leendert Douma (53) positief testte op corona, ging hij daar naar eigen zeggen nonchalant mee om. Hij maakte zich weinig zorgen en dacht dat het na een weekje wel weer over zou zijn. Zelfs toen de Arnhemmer op de intensive care (IC) afscheid moest nemen van zijn vrouw, besefte hij niet hoe slecht hij eraan toe was. “Ik had werkafspraken in mijn hoofd en vroeg haar die af te bellen.”

Lees verder op in de buurt Arnhem

Meer informatie? Mail leendertdouma@xs4all.nl

Boekrecensie in Medisch Contact, 9 september 2022, lees de tekst online.

Boekrecensie in Venticare Magazine, Vakblad voor Acute Zorg, augustus 2022


Boekfragmenten en Rob Berends vroeg Leenderts reactie daarop, in De Gelderlander, 4 juni 2022. Lees de tekst online.

Karin Mulder interviewde Leendert voor De Gelderlander, 14 januari 2022. Lees de tekst en bekijk het filmpje online.

Eind 2021 waren Leendert en ‘zijn’ IC-verpleegkundige Bea te zien in een filmpje van de gemeente Arnhem, om te waarschuwen dat corona toen nog lang niet voorbij was.

Hoofdredacteur Maaike Zweers van Qruxx, digitaal platform over waardegedreven zorg, interviewde Hester en Leendert kort nadat Leendert uit het ziekenhuis kwam. Lees het hele verhaal hier.

Peter Kemperman interviewde Leendert voor De Gelderlander, 27 maart 2021. Lees de tekst online.

Op Goede Vrijdag 2021 had Leendert een digitaal Paasontbijt met burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. Dagblad Trouw deed verslag. Lees de tekst online. Of bekijk het filmpje:

Lang voordat Leendert ziek werd, toen de eerste coronagolf in maart 2020 uitbrak, bemanden (m/v) Hester en Leendert de Coronahulplijn in Arnhem. Ze maakten opnamen voor de rubriek ‘Coronaweken in Arnhem’ van de podcast ZOZPlatform.

Heb je vragen of opmerkingen over Zijden draadje? Mail leendertdouma@xs4all.nl.